originele geboortekaartjes
Geboortekaarten
geboortekaartjes

Originele & unieke geboortekaartjes
Enkele handige & praktische tips bij ontwerpen van een geboortekaart

geboortekaartje
Design geboortekaart door Artbreak Productions


Op het moment dat jullie een naam voor jullie baby(tje) hebben gekozen,
kunnen jullie natuurlijk ook beginnen denken aan het ontwerpen
van een geboortekaartje. Hieronder kunnen jullie alvast enkele handige
en praktische tips terugvinden die jullie kunnen helpen
bij het ontwerpen
van een originele, unieke en betaalbare geboortekaart.

 • Wacht niet te lang met het ontwerpen van jullie geboortekaart. De meeste koppels ontwerpen hun geboortekaart tussen de 5de en de 6de maand van hun zwangerschap.
 • De meeste drukkerijen kunnen een ontwerp maken voor een geboortekaartje, maar in de meeste gevallen werken zij met "standaard templates" en is het ontwerp van jullie geboortekaart verre van origineel en/of persoonlijk. Willen jullie een echte originele (persoonlijke) geboortekaart, laat dan zelf even jullie inspiratie werken of contacteer een grafisch bureau. Het ontwerp van een geboortekaart kost gemiddeld ongeveer een 250 Euro, drukwerk niet inbegrepen.
 • De kostprijs voor het drukken van geboortekaarten is erg verschillend. Vraag daarom prijs bij verschillende drukkers uit jullie buurt.
 • TIP: "Digitaal drukwerk" is tegenwoordig voor een gewone leek bijna niet meer te onderscheiden van "offset drukwerk", en is daarbij aanzienlijk goedkoper. Wij van "Babynamen & geboortekaartjes" adviseren jullie dan ook om voor het digitaal drukwerk te kiezen, het geld dat jullie hiermee uitsparen kunnen jullie in het ontwerp van een origineel geboortekaartje steken!
 • Let op: Populaire voornamen nu, blijven niet altijd populair, kies daarom niet al te excentrieke (populaire) voornamen.
 • Maak duidelijke afspraken met jullie drukker, zodat als jullie in het weekend bevallen de geboortekaartjes nog dat zelfde weekend worden gedrukt.
 • Zorg ervoor dat het ontwerp van jullie geboortekaart volledig klaar staat (voor de bevalling), zodat jullie nog enkel de volgende gegevens moeten doorbellen; Gewicht, lengte, kamernummer en eventueel telefoon op de kamer.
 • Gegevens die zeker op jullie geboortekaart moeten staan:
  Naam en voornaam - datum geboorte - naam van papa en mama

  adres ziekenhuis - kamer - telefoon (optioneel) - peter & meter -
  lengte & gewicht - gegevens babylijst en/of pamerrekening
 • TIP: Maak een afzonderlijk kaartje met daarop de gegevens van de pamperrekening en/of babylijst. Zo kan je verdere vrienden en familieleden waarvan je geen geschenkje verwacht toch een aankondiging (geboortekaart) sturen zonder opdringerig over te komen!
 • TIP: Zorg ervoor dat de briefomslagen met adres en zegel reeds op voorhand zijn gemaakt, dit zal jullie heel wat tijd uitsparen bij het versturen van jullie geboortekaarten!BABYNAMEN

Zalando kleding
 
Babynamen & geboortekaartjes © copyright 2008 - Originele jongensnamen en meisjesnamen